‘Toogdagen’ Marten Groenhof

geplaatst in: Geen categorie | 1

Op 28 en 29 augustus zijn er in het dorpshuis It Swaeigat van It Heidenskip zogenaamde ‘Toogdagen’ van werken van de Heidenskipster schilder Marten Groenhof. Op dit moment is uitgeverij DeRyp bezig met het realiseren van een boek over Groenhof. De uitgever plaatste een bericht in de plaatselijke krant (de Friso) waarin gevraagd werd naar personen die een werk van deze schilder hebben.

Daar is boven verwachting op  gereageerd. Er zijn een kleine honderd werken boven water gekomen. Op de ‘Toogdagen’ zullen deze werken professioneel op de foto gezet worden. Bovendien worden de gegevens van de schilderijen geregistreerd zodat er duidelijker zicht komt waar de schilderijen zijn en in welke staat zij zich bevinden.

Op vrijdag 28 augustus wordt om twee  uur ‘s middags begonnen met deze klus. Op zaterdag is de start om 10 uur. Mochten er nog mensen zijn die zich met een tekening, aquarel of olieverfschilderij van Marten Groenhof willen aanmelden, dan kan dat. Stuur dan een mailtje naar  utjouwerijderyp@gmail.com. Uiteraard zijn mensen met belangstelling voor het werk van Marten Groenhof ook welkom op 28 en 29 augustus in dorpshuis It Swaeigat yn it Heidenskip.

  1. A.nna Marike Dijkstra v.d.Woude

    Ek wy ha in skilderij fan Marten Groenhof: 2 hynders foar de meanmasine.

    As der in eksposysje komt, soenen we der graach by wêze wolle.

    Mei freonlike groetnis,

    Anna Marike Dijkstra-v.d.Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *