Friesch Dagblad over de presentatie van het boek over Klaas Werumeus Buning

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op 9 september, de dag van de presentatie van het boek Klaas Werumeus Buning – No sa, stond er ‘s avonds op de website van het Friesch Dagblad een artikel dat begint met: “Klaas Werumeus Buning is ‘wer werom’ in zijn geboorteplaats Workum. Veertien winkeliers, van de snackbar tot een lingeriezaak in Workum stellen dit weekend werk tentoon van de kunstschilder. Tegelijk werd vrijdag in Kultuerhús Klameare een boek over het leven en werk van Buning gepresenteerd. ,,Zoals Klaas praat, zo schildert hij.”

Het artikel is geschreven door Marianne Velsink. Zij was aanwezig bij de presentatie van het boek over Werumeus Buning en interviewde hem toen hij langs de verschillende locaties in Workum liep waar werken van hem geëxposeerd worden van 9 september tot 1 oktober 2022. In het artikel komt ook uitgever Hille Faber aan het woord:

Het boek ‘No sa’, waar vooral veel schilderijen van Buning instaan, had er eigenlijk niet in deze vorm zullen zijn. ,,Het idee was een boek over de familie Buning, die een grote stempel op Workum drukte”, vertelt Hille Faber van Utjouwery De Ryp. ,,Maar toen kwam dat bericht van Klaas dat hij ziek was. Ernstig ziek. Dat boek moest over hem gaan en het moest er snel komen. We hebben de draad weer opgepakt.” 

Dat dat gelukt is, stemt Faber tevreden. Maar ook emotioneel. ,,Dinsdag maakten we een ronde door Workum om locaties te vinden voor zijn tentoonstelling. Klaas maakte overal een praatje. Binnen een uur waren er al twaalf zaken die mee wilden doen. We hebben een schitterend mooie dag gehad. Alsof we door Workum zweefden.”

Het hele artikel van het Friesch Dagblad is hier te lezen of in het Friesch Dagblad van zaterdag 10 september 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *