Deze week verschenen: Reflecties van Gosse Koopmans

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op zondag 1 augustus 2021 werd het kunstboek Reflecties van de kunstschilder Gosse Koopmans gepresenteerd bij Galerie Koopmans. Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door Han Steenbrugge, directeur van Museum Belvedère.

Gosse Koopmans werd in 1957 in Garyp geboren als zoon van de bekende Friese kunstschilder Klaas Koopmans. Het schilderen heeft hij van jongs af aan meegekregen. Hij studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Koopmans exposeerde pp diverse plaatsen, o.a. bij Galerie van Hulsen, Galerie Vis, Museum Belvédère en Galerie Koopmans in Earnewâld, waar permanent werk van hem te zien en te koop is.

Gosse Koopmans schildert imposante landschappen, maar ook vlot opgezette cafétaferelen, ontroerende portretten van kinderen, dieren en volwassenen, stillevens of schaatsers in actie op het ijs. Naast zijn vrije werk schildert hij ook in opdracht. Hij laat zich inspireren door het spel van licht en donker, waarbij verwondering altijd het uitgangspunt is. In zijn landschappen, die hij op locatie maakt, wordt dit nog gecombineerd met ruimte, wolkenluchten en waterpartijen; elementen die hij in ruime mate in het Friese en Groningse landschap aantreft.

In een uitvoerige inleiding bij Refelecties gaat Susan van den Berg, pr-medewerker van museum Belvédère, onder andere in op de nieuwe start die de kunstenaar Gosse Koopmans maakte na zijn verhuizing in februari 2019 van het Friese dorp Eastermar naar het Groningse Warfhuizen. Daar ondergaat zijn werk vernieuwende impulsen.

Van de interessante inleiding maakte Piet Rozemeijer een Engelse samenvattuing en Jan Pieter Dijkstra een friese samenvatting.

Het boek Reflecties bevat meer dan 100 kleurenfoto’s, is prachtig vormgegeven door Johan Bouwhuis en kost € 22,50. Het is onder andere te koop bij Galerie Koopmans in Earnewâld, bij Boekhandel Muizelaar in Koudum en natuurlijk te bestellen in onze webshop.

voorkant Reflecties
P28-29 Reflecties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *