Boek over Marten Groenhof in de maak

geplaatst in: Geen categorie | 2

Bij Utjouwerij DeRyp wordt momenteel gewerkt aan een boek over leven en werk van Marten Groenhof. Het is de bedoeling dat dit boek nog deze herfst zal verschijnen. Uiteraard bevat het een korte levensbeschrijving van deze Heidenskipster boer die tevens een begenadigde amateurschilder/tekenaar was. Jan Pieter Dykstra van Workum werkt aan deze inleiding.

Marten Groenhof – Brânburren/It Heidenskip

Marten Groenhof werd geboren in 1925 en overleed in 1978 aan de gevolgen van een kwaadaardige maagkwaal. Vanaf toen runde zijn echtgenote Itte (overleden januari 2018) nog bijna veertig jaar het kleine bedrijf aan de Heidenskipterdyk 31, waar ze al vrij spoedig na hun trouwen zijn begonnen te boeren. Zij was een begrip in It Heidenskip en Workum en werd in de loop van de tijd de kleinste boer van de coöperatie Friesland Coberco Dairy Foods, nu Friesland Campina.

Oproep

Naast de beknopte levensverhalen zullen er in het boek foto’s opgenomen worden van schilderijen en tekeningen van Marten Groenhof. Bekend is dat de familie nog een flink aantal schilderijen bezit. Maar de uitgever wil graag in contact komen met mensen die ‘een Groenhof’ in bezit hebben om die zo mogelijk te fotograferen en een selectie ervan af te drukken in het boek. Daarvoor kan contact opgenomen worden met de uitgeverij via info@utjouwerij-deryp.nl of 0515 – 542352.

Oproep in Workumer krant Friso 16 juni 2020

2 reacties

 1. Sita van der Wijk

  Goedendag

  Graag zouden wij het boek van:
  Marten Groenhof Boer/skilder yn It Heidenskip willen bestellen .
  Maar kunnen we dat via jullie bestellen?
  We horen het graag van u.
  Mvg. Sita van der Wijk
  De Vormer 19
  8861 KB Harlingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *